Πραγματοποιήθηκε ο 2ος Βυζαντινός αγώνας υπεραπόστασης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/1/2019 στο Δήμο Μεγαρέων ο αγώνας υπεραπόστασης 50 χιλιομέτρων επί δημοσίας οδού με την ονομασία «2ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50ΧΛΜ» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος και οι Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος» προς τιμήν του Βύζαντα. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο δρομέα Νικόλαο Ξένο και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Συνολικά 262 αθλητές και αθλήτριες υπεραπόστασεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες (Ιταλία, Κύπρο Μαρόκο) βρέθηκαν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) όπου και δόθηκε στις 9:00 πμ η εκκίνηση του αγώνα από τον εμπνευστή και «ψυχή» του αγώνα κ. Δημήτριο Βόρδο.

Ο αγώνας διερχόμενος μέσα από την πανέμορφη Μεγαρική γη προσέφερε σε όλους τους αθλητές εικόνες μοναδικής ομορφιάς κατά γενική ομολογία.
Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για την επαρκή πληρότητα και άρτια στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας που υπήρχαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ανά 5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να βρίσκουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του στόχου τους.
255 δρομείς δρομείς παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κούραση και τις δυσκολίες της διαδρομής και την κατά διαστήματα βροχή κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και να τερματίσουν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα).

Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Γεώργιος Δράκος με χρόνο 3:49:45, δεύτερος ο Βασίλης Μίχος με χρόνο 3:54:59, τρίτος ο Σπύρος Σπυρόπουλος με χρόνο 3:59:54, τέταρτος ο Γιώργος Δέδες με χρόνο 4:03:56, πέμπτος ο Παναγιώτης Γκόφας με χρόνο 4:04:45 και έκτος ο Βλάσσης Καραβασίλης με χρόνο 4:10:02.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ευγενία Μπουλμέτη με χρόνο 4:15:33, δεύτερη η Ροδάνθη Διαμαντέα με χρόνο 4:43:09, τρίτη η Γεωργία Λαλιώτη με χρόνο 4:49:57, τέταρτη η Παναγιώτα Δόγκα 4:59:44, πέμπτη η Άννυ Κουράση με χρόνο 5:03:54 και έκτη η Ελένη Ψαρόμυαλου 5:06:45.
Πρώτος Μεγαρίτης δρομέας αναδείχτηκε ο Κυριάκος Αγιάνογλου γυμναστής του Academy Sports Club με χρόνο 4:32:23

Σε όλους τους δρομείς μετά τον τερματισμό τους, οι διοργανωτές έδωσαν αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό t-shirt , αναμνηστικό δίπλωμα και την «τσάντα του αθλητή» που περιείχε κορυφαία τοπικά προϊόντα των Μεγάρων ενώ τους προσέφεραν και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης.
Και στον 2ο Βυζαντινό Αγώνα 50χλμ όπως σε όλα τις αθλητικές εκδηλώσεις έγινε από το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» συγκέντρωση – ανακύκλωση χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών στα πλαίσια του προγράμματος «ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Παπαπανούσης Νικόλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταΐρας το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων κ. Σπυρίδων Καλοζούμης
Η Οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία και βοήθειά τους χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη πραγματοποίηση του 2ου Βυζαντινού αγώνα 50χιλιομέτρων τους κάτωθι:
Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη
Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό
Την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων κ. Γιάννα Ρήγα
Τον Διοικητή υπαστυνόμο Α’ κ. Μηλιώτη Αθανάσιο και τους τροχονόμους του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αττικής Μεγάρων
Την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων
Την Εθελοντική ομάδα Μεγάρων Κούρος
Το Σώμα έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων
Την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών
Το τοπικό τμήμα Μεγάρων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Τον Πρόεδρο του συλλόγου Απόλλων Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνο Σάμιο
Τα μέλη και τον Πρόεδρο του συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» κ. Γεώργιο Διαμαντή
Τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Τελμησσός Ν. Μάκρης»
Τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Α.Π.Σ. Καλισθένης Δήμου Ευρώτα»
Τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν
Τον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο των Μεγάρων
Τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος»
Του εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων
Τους συμμετέχοντες δρομείς
Όλους τους εθελοντές που χωρίς την παρουσία τους η επιτυχής και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη.

Θερμές ευχαριστίες στους πολύτιμους χορηγούς του αγώνα:
Στην ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ και προσωπικά στον διαχειριστή της, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο
Στην εταιρεία COCA COLA – 3E
Στην φαρμακευτική εταιρεία «VIVAX»
Στην οινοποιία Γκίνη
Στο γυμναστήριο «ACADEMY SPORTS CLUB»

Η Οργανωτική Επιτροπή ανανεώνει το ραντεβού με τους δρομείς για τον 3ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 50ΧΛΜ ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

facebook