Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον Απόλλων Δυτικής Αττικής», τους Αθηναίους Δρομείς και τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ  και της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία, «4ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) των Μεγάρων, προς τιμή του Βύζαντα, σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλεως του Βυζαντίου (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη). Στο πλαίσιο των μεγάλων αποικιστικών εξορμήσεων των Μεγάρων στον Εύξεινο Πόντο ιδρύθηκαν εκτός από το Βυζάντιο ηΣηλυβρία (σημερινή Silivri), η Μεσημβρία (σημερινή Nesebar), η Κάλλατις (σημερινή Mangalia) κ.α. και στην Σικελία τα Υβλαία Μέγαρα (σημερινή Augusta), η Ηράκλεια Μινώακαι ο Σελινούντας (σημερινό Castelvetrano) στη Σικελία,

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 09:00

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν οι δρομείς που έχουν συμμετάσχει και τερματίσει σε έναν (1) τουλάχιστον μαραθώνιο δρόμο κατά την τελευταία τριετία.

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεγαρέων

Ο «4ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50 χιλιομέτρων» θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ελαιόλαδο, γάλα, δημητριακά  τα οποία και θα δοθούν από τους διοργανωτές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεγαρέων.

Οι συμμετέχοντες δρομείς μπορούν να παραδίδουν τα τρόφιμα πριν την εκκίνηση στην γραμματεία του αγώνα.

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες

 1. Η διαδρομή του 4ου Βυζαντινού Αγώνα Δρόμου είναι 600 μ., είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινηκαι συνδυάζει όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της όμορφης μεγαρικής φύσης. Οι δρομείς εξέρχονται σύντομα του οικιστικού ιστού των Μεγάρων και ακολουθούν πορεία μέσα σε φυστικεώνες, ελαιώνες, αμπελώνες και μεγάλα δασώδη κομμάτια, ενώ για πέντε (5) περίπου χιλιόμετρα τρέχουν στη μαγευτική παραλία Αλεποχωρίου – Ντουράκου.
 2. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς ανεφοδιασμού ανά 5 χλμ και ιατρική μέριμνα.
 3. Ο Βυζαντινός Αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, τα αποτελέσματά του δεν προσμετρούνται ως επίσημο όριο σε κανέναν άλλο αγώνα και σκοπό έχει την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και μία πρώτη επαφή με τους αγώνες υπεραποστάσεων.
 4. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.
 5. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (DagTimingSystem).
 6. Τα νούμερα θα παραληφθούν την ημέρα του αγώνα από την αφετηρία στα Μέγαρα.
 7. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων (λήξη αγώνα στις 16:30) οι δρομείς θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
 8. Κατά τη διάρκεια του αγώνα (7ώρες και 30 λεπτά) τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί λεωφορείο στο οποίο θα επιβιβάζονται οι δρομείς που εγκαταλείπουν τον αγώνα (όχημα-σκούπα).
 9. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα μεριμνήσει το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων.
 10. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και την παροχή υπηρεσιών προς τους δρομείς θα χρησιμοποιηθούν εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού

 1. Θα υπάρχουν 9 σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ως εξής: 5 χλμ, 10 χλμ, 15 χλμ, 20 χλμ, 25 χλμ, 30 χλμ, 35 χλμ, 40 χλμ και 45 χλμ.
 2. Όποιος δρομέας θελήσει να έχει δικό του σκεύασμα σε κάποιο σταθμό θα πρέπει να το παραδώσει στη γραμματεία του αγώνα το αργότερο μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα δηλαδή έως τις 8:00 πμ.

Μεταφορά Δρομέων

 1. Πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσει την Κυριακή 22/1/2023 στις 06:45 από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα
 2. Για την επιστροφή των δρομέων στη Αθήνα θα αναχωρήσει πούλμαν από την πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) στις 18:00.

ΙατρικόςΈλεγχος / ΠνευματικάΔικαιώματα – GDPR (General Data Protection Regulation)

 1. Κάθε δρομέας οφείλει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τον αγώνα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του.
 2. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι πιθανόν συμβεί σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες αθλητές, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
 3. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
 4. Οι δρομείς είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινούν στην ελεύθερη χρήση των ονομάτων και φωτογραφικού υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 5. Οι δρομείς δηλώνουν ότι έχουν διαβάσει και αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής και τις σχετικές πληροφορίες της προκήρυξης
 6. Οι δρομείς συγκατατίθενται να δώσουν τα στοιχεία τους για λόγους εγγραφής και ενημέρωσης για επικοινωνία μέσω SMS και email.
 7. Οι δρομείς συμφωνούν ότι o διοργανωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχουν στο παρόν προκειμένου να τους αποσταλεί πρόσθετη επικοινωνία που αφορά σε ενέργειες μάρκετινγκ, τόσο του ιδίου όσο και των χορηγών του. Είναι δε ενήμεροι ότι η περίοδος διατήρησης προσωπικών δεδομένων είναι 20 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του αγώνα. Στη συνέχεια τα δεδομένα διαγράφονται. Δηλώνουν ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι όλους τους όρους συμμετοχής και τις σχετικές πληροφορίες της προκήρυξης.

Δηλώσεις Συμμετοχής

 1. Οι δηλώσεις συμμετοχής στον «4ο Βυζαντινό Αγώνα 50 χιλιομέτρων» θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του αγώνα http:// vyzntinosagwnas50km.gr
 2. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσης συμμετοχής, γίνεται αποδοχή των όρων χρήσης.
 3. Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Δημήτριος Βόρδος (τηλέφωνο 6932356312).

Κόστος Συμμετοχής

 1. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στο ποσό των τριάντα ευρώ (30,00 €) και περιλαμβάνει:
 • Αριθμό με ηλεκτρονικό chip χρονομέτρησης.
 • Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες.
 • Τεχνικό μπλουζάκι dry-fit για όλους τους συμμετέχοντες.
 • Ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης στον τερματισμό.
 • Αναμνηστικό δίπλωμα τερματισμού.
 • «Τσάντα του αθλητή» με διάφορα τοπικά προϊόντα των Μεγάρων.

 

 1. Η πληρωμή θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» (Τράπεζα Eurobank, ΙΒΑΝ: GR1002602850000510201015921). Τυχόν τραπεζικές προμήθειες βαρύνουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα και όχι τους διοργανωτές.

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

 1. Επί του οδοστρώματος θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση ανά πέντε χιλιόμετρα (5 χλμ) καθώς επίσης και επαρκέστατη σήμανση με γαλάζια βέλη που θα υποδεικνύουν την κατεύθυνση του αγώνα και κόκκινα Χ όπου απαγορεύεται και γενικά όπου κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των αθλητών.
 2. Σε κάποια σημεία της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση και με πλαστική κορδέλα έργου (άσπρη – κόκκινη).

Κατηγορίες

 1. Ανδρών
  2. Γυναικών

Έπαθλα – Διακρίσεις

 1. Κύπελλο στους έξι (6) πρώτους άνδρες νικητές.
  2. Κύπελλο στις έξι (6) πρώτες γυναίκες νικήτριες.
  3. Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες.
  4. Κύπελλο στον πρώτο νικητή, δημότη Μεγαρέων ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.
  5. Κύπελλο στην πρώτη νικήτρια, δημότη Μεγαρέων ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.
 2. Κύπελλο στον τελευταίο τερματίσαντα δρομέα ανεξαρτήτως φύλου.

Όριο Συμμετοχών

Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 300.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων).

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν νωρίτερα την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο.

Η Οργανωτική Επιτροπή
του «4ου Βυζαντινού Αγώνα 50 χιλιομέτρων»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον «Απόλλων Δυτ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 09:00 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν οι δρομείς που έχουν συμμετάσχει και τερματίσει σε έναν (1) τουλάχιστον...

ΕΠΑΘΛΑ

Έπαθλα – Διακρίσεις 1. Κύπελλο στους έξι (6) πρώτους άνδρες νικητές. 2. Κύπελλο στις έξι (6) πρώτες γυναίκες νικήτριες. 3. Αναμνηστικό μετάλλιο σε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά το τέλος του αγώνα θα μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη σελίδα τα αποτελέσματα του αγώνα (κατάταξη, χρόνος) ανά κατηγορία συμμετοχής των...

[/vc_row]

facebook